De draad kwijt

Sinds enkele dagen ben ik overgeschakeld op draadloos internet. Dankzij Clopin, meer bepaald hier, heb ik een gratis router toegestuurd gekregen van La Fonera. Ik was toch al van plan om een router te kopen binnen een maand of twee, tegen dat ik een iMac koop, maar dat is dus al niet meer nodig.

Omdat ik op mijn laptop en de ongeveer 10 jaar oude desktop geen draadloze netwerkkaart heb, ben ik er eerst eentje gaan kopen. Gemakkelijk geïnstalleerd, router ingeplugd en hopla, het werkt. Enig minpunt is dat die draadloze netwerkkaart ervoor zorgt dat ik terug handmatig moet inloggen in Windows, normaal ging dat vanzelf, nu moet ik op OK drukken. Maar dat ligt dus aan Windows, of die kaart, dus daar ben ik binnenkort vanaf.

La Fonera is een sociale router, wat wil zeggen dat andere leden ervan kunnen inloggen op jouw netwerk met hun paswoord. Ik vermoed niet dat in mijn buurt iemand hier ooit gebruik van gaat maken, en zelf zie ik ook geen enkel ander draadloos netwerk, maar kom, als ik eens op reis ga in een grote stad, bestaat de kans dat ik op een FON-hotspot stoot, which is nice.

Voor slechts 30 euro een draadloze router, ik weet niet of dat veel goedkoper kan, een klein zoektochtje via Google leert me dat die kans heel klein is. Een aanrader dus voor iedereen die draadloos wil internetten, met niets dan voordelen, zowel voor jezelf als voor de andere Fonero’s.

Advertenties

One Response to De draad kwijt

  1. […] de eerste is uitgedeeld. Next up: Goya! Tommie had ook een uitnodiging en heeft crowolf al gecontacteerd. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: